Friday, 28 February 2014

Vegetarijanske pljeskavice sa palentom i povrćem


Fotografije: Vladimir Milovanović
  • pola šolje palente skuvati sa jednom šoljom vode
  • skuvati 100-150 grama povrća (grašak, kukuruz, paprika iseckana na kockice...)
  • povrće dodati palenti dok je topla
  • dodati so, biber, beli luk (može i crni luk iseckan na kockice), peršun i ostale začine koje želite
  • izmešati smesu i sačekati da se ohladi
  • praviti pljeskavice (od ove količine dobije se otprilike 5) 
Mogu se jesti "presne" (zdravija varijanta), a možete ih uvaljajati u prezle i samo kratko ispeći na maslinovom ulju, kao na slici.

Vegetarijanske pljeskavice (presne i pečene)

Dobro se slažu sa krompir-salatom ili nekom letnjom, od svežeg povrća. :)


No comments:

Post a Comment