Tuesday, 22 September 2015

Pirinač sa semenkama


Sastojci:
  • pola šolje integralnog pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2-3 kašike kukuruza
  • kašika susama
  • kašika sirovog suncokreta
  • kašika sirove golice
  • so, biber, kurkuma i ostali začini po želji
Skuvati integralni pirinač u 1,5 šolji vode, sa malo soli. Ako ga potopite preko noći, skuvaće se malo brže. Kada voda provri smanjiti "vatru" i poklopiti. Po potrebi dodavati još vode. Posle 15-20 minuta isključiti ringlu. Pirinač treba da stoji poklopljen još pola sata kako bi upio svu vodu.
U tiganju dinstati luk, dodati iseckanu šargarepu i posle nekoliko minuta kururuz. Dinstati desetak minuta. Pred kraj dodati semenke i začine. Dinstati još nekoliko minuta da se semenke malo ispeku i zamirišu. :)  Spojiti sa pirinčem.

No comments:

Post a Comment