Sastojci (za dve osobe):
- 250 grama taljatela
- 50 grama indijskih oraha
- 2 kašičice nutritivnog kvasca (možete kupiti od Raw Food Serbia)
- 150-200 ml vode
- 1 crni luk
- 100 grama šampinjona
- so, biber, kurkuma, peršun
Indijske orahe potopiti u vodu nekoliko sati ili preko noći. Isprati ih i samleti u blenderu sa vodom i nutritivnim kvascem. Sos treba da bude tečan. Skuvati taljatele prema upuststvu. Sitno iseckati luk dinstati nekoliko minuta na vodi. Dodati iseckane šampinjone. Kad su šampinjoni pečeni (kad voda ispari) dodati četvrtinu kašičice kurkume, malo soli i bibera, peršuna i ostale začine po želji. Dodati pavlaku od indijskih oraha. Isključiti ringlu i mešati nekoliko minuta dok se smesa ne zgusne. Umešati pavlaku sa taljatelama i poslužiti.
No comments:
Post a Comment