Tuesday, 22 April 2014

Kus kus sa šampinjonima

 Fotografije: Vladimir Milovanović

Sastojci (za jednu osobu):
  • 50g kus kusa
  • 60-70ml vruće vode
  • 100g šampinjona
  • 1 šargarepa
  • 1 manji mladi luk
  • pola šolje soka od paradajza
  • 1 kašičica putera (ili maslinovog ulja)
  • pola kašičice kurkume, so, biber i beli luk u prahu, sušeni vlašac (ili peršun, bosiljak...)
Kus kus

50g kus kusa malo posoliti, dodati biber i beli luk u prahu i kašičicu putera. Preliti sa 60-70 ml vruće vode, promešati, poklopiti i sačekati 5-10 minuta.

Šampinjoni

Iseckati mladi luk na kolutiće i dinstati ga minut-dva. Dodati šampinjone i šargarepu iseckanu na kolutiće ili polumesece. Dodati pola kašičice kurkume. Kad ispari voda od šampinjona dodati pola šolje soka od paradajza. Posoliti. 

Servirati i posuti sušenim vlašcem. 



No comments:

Post a Comment