Fotografije: Vladimir Milovanović
Sastojci (za jednu osobu):
- 50g kus kusa
- 60-70ml vruće vode
- 100g šampinjona
- 1 šargarepa
- 1 manji mladi luk
- pola šolje soka od paradajza
- 1 kašičica putera (ili maslinovog ulja)
- pola kašičice kurkume, so, biber i beli luk u prahu, sušeni vlašac (ili peršun, bosiljak...)
Kus kus
50g kus kusa malo posoliti, dodati biber i beli luk u prahu i kašičicu putera. Preliti sa 60-70 ml vruće vode, promešati, poklopiti i sačekati 5-10 minuta.
Šampinjoni
Iseckati mladi luk na kolutiće i dinstati ga minut-dva. Dodati šampinjone i šargarepu iseckanu na kolutiće ili polumesece. Dodati pola kašičice kurkume. Kad ispari voda od šampinjona dodati pola šolje soka od paradajza. Posoliti.
Servirati i posuti sušenim vlašcem.
No comments:
Post a Comment