Čokoladni mafini
Sastojci (za 18 mafina):
- 100g šećera
- 1 vanilin šećer
- 170g brašna
- 30g kakaoa
- pola kašičice sode bikarbone
- pola praška za pecivo
- prstohvat soli
- jedno jaje
- 180ml mleka
- 100ml ulja
- 50g čokolade za kuvanje (može i više)
- 50g mlečne čokolade (može i više)
- nutela
Čokolade iseckati na kockice (usitniti) i staviti u zamrzivač da
se ne tope. Pomešati suve sastojke. Umutiti jaje,
dodati ulje i mleko, pa dodati suvim sastojcima. U kalup staviti korpice i sipati
smesu. Treba otprilike napuniti pola korpice, do dve trećine. Dodati prvo kockice čokolade, a zatim po kašičicu nutele. Peći 18
minuta na 200 stepeni. Po želji ukrasiti šlagom.
No comments:
Post a Comment