Saturday, 24 May 2014

Čokoladni mafini


 Fotografije: Vladimir Milovanović
Sastojci (za 18 mafina):
  • 100g šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • 170g brašna 
  • 30g kakaoa 
  • pola kašičice sode bikarbone 
  • pola praška za pecivo 
  • prstohvat soli
  • jedno jaje 
  • 180ml mleka 
  • 100ml ulja 

  • 50g čokolade za kuvanje (može i više)
  • 50g mlečne čokolade (može i više)
  • nutela  
Čokolade iseckati na kockice (usitniti) i staviti u zamrzivač da se ne tope. Pomešati suve sastojke. Umutiti jaje, dodati ulje i mleko, pa dodati suvim sastojcima. U kalup staviti korpice i sipati smesu. Treba otprilike napuniti pola korpice, do dve trećine. Dodati prvo kockice čokolade, a zatim po kašičicu nutele. Peći 18 minuta na 200 stepeni. Po želji ukrasiti šlagom.


 
 

No comments:

Post a Comment