Sunday, 10 August 2014

Tikvice, pirinač i sojine ljuspice

Fotografije: Vladimir Milovanović

Sastojci (za 2 osobe):
  • 1 tikvica
  • pola šolje integralnog pirinča
  • 30 grama sojinih ljuspica
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 grama sira
  • maslinovo ulje
  • začini
Iseći tikvicu na listove debljine pola cm. Grilovati ih nekoliko minuta. Poslagati u manju tepsiju ili đuveč i politi maslinovim uljem. Dodati soli, bibera, belog luka.
Skuvati integralni pirinač. Recept možete pronaći ovde. Sojine ljuspice preliti sa 60 ml tople vode i sačekati 15 minuta da nabubre. Iseckati crni luk i dinstati na vodi i maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodati pola kašičice mlevene crvene paprike, sojine ljuspice, pirinač i rendanu šargarepu i dobro izmešati. Dodati pola kašičice kurkume, soli, bibera i ostale začine po želji. Sve ovo sipati u đuveč, preko tikvica. Izrendati sir i staviti u rernu na 200 stepeni, 5 mnuta, dok se sir ne istopi.
Služiti uz grčki jogurt i krastavce.


No comments:

Post a Comment