Tuesday, 22 March 2016

Falafel



Sastojci (za dve osobe):
  • 100g sirove leblebije
  • pola glavice crnog luka
  • 1 kašika brašna
  • pola kašičice sode bikarbone
  • pola kašičice mlevene paprike
  • pola kašičice kurkume
  • 1 kašika peršuna
  • pola kašičice mlevenog kima i mlevenog zrna korijandera
  • so, biber, beli luk
Uveče potopite leblebiju. Sledećeg dana je kuvajte kratko, da voda provri samo. Iseckajte luk. Leblebije i luk sameljite u secku. Dodajte ostale sastojke i dobro promešajte. Ja svaki put sameljem u mlinu nekoliko zrna korijandera i kima neposredno pre dodavanja. Pokvasite ruke da bi lakše oblikovali kuglice ili pljeskavice. Tradicionalno, falafel se oblikuje u kuglice, ali tada se peku u dubokom ulju. Ja ih pravim kao pljeskavice ili ćufte. Mogu se peći u tiganju ili u rerni.

No comments:

Post a Comment