Sastojci (za dve osobe):
- 100g sirove leblebije
- pola glavice crnog luka
- 1 kašika brašna
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice mlevene paprike
- pola kašičice kurkume
- 1 kašika peršuna
- pola kašičice mlevenog kima i mlevenog zrna korijandera
- so, biber, beli luk
Uveče potopite leblebiju. Sledećeg dana je kuvajte kratko, da voda provri samo. Iseckajte luk. Leblebije i luk sameljite u secku. Dodajte ostale sastojke i dobro promešajte. Ja svaki put sameljem u mlinu nekoliko zrna korijandera i kima neposredno pre dodavanja. Pokvasite ruke da bi lakše oblikovali kuglice ili pljeskavice. Tradicionalno, falafel se oblikuje u kuglice, ali tada se peku u dubokom ulju. Ja ih pravim kao pljeskavice ili ćufte. Mogu se peći u tiganju ili u rerni.
No comments:
Post a Comment